Parcje Roermond

Miss Intercontinental Limburg 2018 woont in ‘t Parcje!

Dat het mooi wonen is in 't Parcje, dat wisten de bewoners al. Maar vanaf zondag kun je er misschien zelfs Miss Beauty of Limburg tegenkomen. Julie Vendrig (21) is kandidaat voor de miss-verkiezing en woont met haar ouders en zus sinds een jaar in ‘t Parcje aan de rand van Roermond. Door te kiezen voor een nul-op-de-meter-woning wil haar vader bijdragen aan een duurzame toekomst voor zijn dochters.

Behoorlijk intensief, die miss-verkiezing, vindt Julie. “Catwalktrainingen, fotoshoots, bootcamps: ik ben zo’n beetje elk weekend weg. Ik heb mijn bijbaantje als paardrij-instructrice opgegeven.” Een echte miss is natuurlijk niet alleen mooi, maar ook maatschappelijk betrokken. Dus is Julie druk met liefdadigheidswerk voor de Linda Foundation. “Ik heb al verschillende sponsoracties gedaan. Bijvoorbeeld in een supermarkt wafels en cupcakes bakken. De opbrengst gaat naar Limburgse gezinnen in armoede. Ik vind het vooral erg voor de kinderen. Die raken vaak in een sociaal isolement. Terwijl ze er zelf niks aan kunnen doen. De verkiezing heeft wat dat betreft mijn blik verruimd. In het verleden was ik vooral begaan met het lot van dieren.”

Duurzame toekomst voor de kinderen

Nog niet zo lang geleden dacht het gezin Vendrig er zelfs nog aan een boerderij te kopen met ruimte voor paarden. Julie: “Ik reed net als mijn zus Robin dressuurwedstrijden. Dat was best stressvol. Op een gegeven moment ontdekte ik festivals en uitgaan. Nu rij ik alleen nog recreatief.” Uiteindelijk werd het dus een geschakelde nieuwbouwwoning in ‘t Parcje. Achteraf toch wel een opluchting geeft vader Eric toe. “We zijn al heel vaak verhuisd. We hebben onder andere zelf een huis gebouwd in Roggel. Ik heb altijd alles zelf gedaan. Ik had er mijn neus van vol. Deze woning in ‘t Parcje is een verademing, ik hoef er helemaal niks aan te doen. Het terras was bestraat, de oprit lag er, de tuin was aangelegd. Heerlijk! Niet meer bouwen en verbouwen maar gewoon genieten.”

Dat dat ook nog eens op een duurzame manier kan, speelde ook een grote rol in de keuze. “We hebben nagenoeg geen energiekosten. Dat is niet alleen financieel voordelig, maar het voelt ook goed om iets bij te dragen aan een duurzame toekomst voor mijn kinderen.” Ook de auto kan trouwens vaker blijven staan. “Ik fietst regelmatig hier achter de wijk het buitengebied in. Als je wil hoef je daar niemand tegen te komen. Heerlijk, even mijn hoofd leegmaken. Maar ik fiets ook vaak de stad in, even een boodschap doen op de markt. Je hebt hier eigenlijk geen auto nodig.“

En Julies paard? Dat staat in Melick, vijf minuten met de scooter verderop. “Ik dacht dat het wennen zou zijn om van het dorp naar de stad te verhuizen. Maar dat valt erg mee. ‘t Parcje is eigenlijk ook net een klein dorpje, maar dan in de stad.”

UPDATE

Tijdens de finale in april 2018 werd Julie Vendrig gekroond tot Miss Intercontinental Limburg 2018.