nlnl
nl de

Groot aantal fiscale voordelen op een rijtje


Met het kopen van een ecolodge op het Maasparcje koopt u een energiezuinig, duurzaam vakantieverblijf in een unieke omgeving. Het kopen van een recreatie lodge op het Maasparcje Roermond biedt u daarnaast een groot aantal fiscale voordelen, of u nu de woning voor met name eigen gebruik of voor verhuur koopt. We zetten het graag voor u op een rijtje.

 1. Tot maar liefst € 5000,- jaarlijks belastingvoordeel in BOX 3 als u de ecolodge voor eigen gebruik koopt.

  Anders dan bij een reguliere recreatiewoning in dezelfde prijscategorie wordt een ecolodge op het Maasparcje maar gedeeltelijk als onroerend aangemerkt, uitsluitend de bouwkavel en de meerpalen, hetgeen resulteert in een vele malen lagere WOZ-waarde. Dus jaarlijks tot wel € 5.000,- minder belasting in BOX 3. Voorwaarde is wel dat u de lodge voor meer dan 70% zelf gebruikt.
 2. De prijzen zijn vrij op naam.

  Anders dan bij een bestaande vakantie woning zijn de prijzen vrij op naam, dit is dus inclusief notariskosten voor wat betreft de overdracht en inclusief BTW. Hiermee zijn er dus geen extra kosten (zoals de overdrachtsbelasting van 10,4%) voor u met betrekking tot de overdracht.
 3. Bij gebruik voor verhuur kunt u de BTW (21%) terugvorderen.

  Wanneer u de lodge voor minimaal 70% gaat verhuren kunt u de BTW van 21%, die bij aanschaf in de vrij op naam prijs is opgenomen, terugvorderen. Gaat u de recreatie lodge dan ook verhuren dan is er ondanks de eventuele belastingheffing in BOX 3 nog een alleraardigst netto rendement te behalen.
 4. Ook bij eventuele verkoop voordelen voor u en toekomstig koper.

  Gaat u ooit weer verkopen dan is de koper uitsluitend overdrachtsbelasting (10,4%) verschuldigd over het onroerende deel (ondergrond en ponton), de ecolodge op het Maasparcje wordt immer maar gedeeltelijk als onroerend goed aangemerkt. Daarnaast is de BTW verrekening gunstiger voor wat betreft het ponton en de lodge, roerende zaken, deze is dan ook maximaal 5 jaar in plaats van 10 jaar voor onroerend goed.


leder situatie is uiteraard anders, wij maken dan ook graag een afspraak met u om u verder te informeren over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.


Klik hier om een afspraak te maken